maanantai 30. huhtikuuta 2012

Melkein traditioksi muodostunut:


Tornien taisto

Enon Luonnonystävät osallistuvat tornien taistoon Koukkujoen lintutornissa ensi lauantaina 5.5., kun BirdLife Suomi järjestää jokakeväisen Tornien taisto -tapahtuman.
Se on samalla osa kevään aikana pidettyä lintukurssia Enossa.

Tornien taisto on leikkimielinen kilpailu, jossa lintutorneista pyritään näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia klo 5–13. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi.

Koko maassa Tornien taistoon osallistutaan noin 300 lintutornissa.

Linnuista ja muustakin luonnosta kiinnostuneet ovat tervetulleita vierailemaan uudelleen käyttöön otetulla Enon alueen ainoalla lintutornilla.

Tornille pääsee Uimaharjun kautta ajamalla Uimaharjusta n.2,5km Pamilontietä ja sen jälkeen oikealle Koukkujoentielle (tiehaarassa on kyltti "Lintutorni"). Koukkujoen tietä n.1,2 km aivan Koukkujoen rantaan josta löytyy muutamille autoille tien sivusta pysäköintitilaa. Tornille vievä polku alkaa venevalkaman vierestä ja on merkitty puunrunkoihin punaisin maalimerkein aivan perille saakka. Reitti on kosteahko, joten vedenpitävät jalkineet ovat välttämättömät. Autojen "parkkipaikalta" on matkaa reilu kilometri (n. 20-25min kävely).

Tornien taiston tulokset julkaistaan osoitteessa www.birdlife.fi/tornientaisto lauantaina 5.5. klo 18.00.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti