maanantai 22. lokakuuta 2012

Ensi lauantain kohokohta

Jos haluat ottaa kuvan vaikkapa pihalla telmivästä kolmesta koirasta, ja tulos on tällainen:


...niin sydämellisesti tervetuloa lauantaina 27.10. Enon kunnantalolle harjoittelemaan valokuvien ottamista ja niiden jatkokäsittelyä sellaisiksi, että kehtaa näyttää muillekin. 

Lauantaisen luontokuvauskurssin tarjoaa Enon luonnonystävät ja opetuksen Tarmo Sotikov. Hän on luvannut valistaa meitä muun muassa seuraavissa asioissa: kuvaustekniikka, jalustan käyttö, kuvausasennot, kuvakulma, sommittelu, rajaus, valotus, "kehykset", pelkistys ja lisäksi "muut luovat ajatukset". Kameratekniikasta opetellaan aukko, suljinaika, herkkyys ...mitä lienevät, ilmeisesti järjestelmäkamera-asioita. Kuvankäsittelystä valkotasapaino, rajaus, saturointi... Kuvakirjakuvioissa värisommittelu, muotosommittelu, "kuvan aukeaminen", teema, kuvien viesti. 

Onpa monipuolista - asiaa on sekä pokkari- että järjestelmäihmisille. Ottakaa mukaan kamera ja oma läppäri, jos sellainen on. 
 
Aloitellaan aamulla yhdeksän pintaan, lopetellaan kolmen hujakoilla. Tauotetaan, keitellään kahveet, ottakaa evästä mukaan niin ei tuhraudu aikaa kaupassa juoksenteluun. Mukavaa yhdessäoloa siis luvassa!

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti