tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kiintoisa kokousympäristö ja oppia ikä kaikki

Eilisiltainen vierailu Enocellin tehtaalle oli sangen opettavainen, monessa suhteessa. Se herätti myös yleistä kiinnostusta: paikalla oli peräti 23 luonnonystävää. Ennen kokousta mukava tehtaanjohtaja tarjosi porukalle pullakahveet, asiantuntevan oppitunnin sellunvalmistuksen ja -markkinoinnoin ihmeellisestä maailmasta sekä opastetun kierroksen muhkean massiivisissa, höyryisissä ja huuruisissa tuotantotiloissa. Asiasta mitään tietämättömät saivat silmät ymmyrkäisinä seurata ihmisvapaata tehdastyöskentelyä - siellä ne koneet ja kattilat tekivät toimiaan ihan itseohjautuen - kuin ammattikorkeakoulun opiskelijat ikään. 

Tehtaanjohtajan luennolla opimme muun muassa, että sellofaani on puuta, salaminkuori on puuta, kaunis kesäpaitamme on puuta... Ja että monissa asioissa, joihin on tarvittu aiemmin öljyä, on opittu toimimaan toisin. 


Luonnonystävät kiittävät informatiivisesta illasta. Seuraava kokoontuminen onkin sitten ihan erilaisissa äänimaisemissa: omalla lintutornilla 9.5. Seurailkaa ilmoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti