tiistai 20. syyskuuta 2016

Laiturille!



Tervetuloa Jakamisen teemaviikon tapahtumiin!

Mitä on jakamistalous ja miksi siitä puhutaan? Tule ottamaan siitä selvää Jakamisen teemaviikolla ”Jakamalla parempi arki” Joensuussa 21.–25.9.2016!
Teemaviikolla tutustutaan jakamistalouden maailmaan monesta näkökulmasta: silloin keskustellaan jakamistaloudesta, perehdytään yhteisöllisiin sovelluksiin, tutustutaan siirtymäliikekaupunkeihin, järjestetään matalan kynnyksen liikuntatapahtuma Kohtuusmaraton, vaihdetaan tavaroita tavaranvaihtotorilla sekä valmistetaan yhteisöllisesti ruokaa.

Keskiviikkona 21.9. kulttuurikahvila Laiturilla esitetään In Transition 2.0 -dokumenttielokuva. Elokuva kertoo kaupunkien siirtymäliikkeestä, jonka tavoitteena on lisätä paikallisten yhteisöjen sopeutumiskykyä ilmastonmuutoksen haasteisiin.

Torstaina 22.9. Laiturilla vietetään Jakaminen tavaksi -teemailtaa, jossa perehdytään jakamistalouteen paneelikeskustelun ja mobiilisovellusten kautta. Paneelikeskustelussa pohditaan mitä jakamistalous on ja miksi tarvitsemme sitä. Keskustelemassa ovat Yhteismaa ry:n ja Vegaanisen lippakioskin edustajana Jaakko Blomberg, Sun Ahonlaita -osuuskunnan Dalva Lamminmäki sekä Kohtuusliikkeen aktiiveja. Keskustelun jälkeen on mahdollista saada pikakoulutusta Flinc-, OLIO- ja Nappinaapuri -sovellusten käyttöön. Flinc on maksuton ja helppokäyttöinen arkiliikenteen kimppakyytipalvelu, johon on luotu myös Joensuun ja Pohjois-Karjalan kimppakyytiläisille oma ryhmä. OLIO-sovelluksen avulla voi puolestaan jakaa ylijäämäruokaa tai vaikkapa runsaan omenasadon naapureiden kanssa. Nappinaapuri -sovellus on naapurustojen sosiaalinen media, jossa voi muun muassa pyytää ja tarjota apua, lainata ja vaihtaa tavaroita tai tiedottaa tapahtumista.

Perjantaina 23.9. Laiturilla laitetaan ruokaa yhteisöllisesti, kun Kansankeittiö järjestää yhteisaterioinnin.

Lauantaina 24.9. järjestettävä Kohtuusmaraton kokoaa yhteen kaiken tasoisia liikkujia. Maraton lähtee Kulttuurikahvila Laiturilta ja päättyy Joensuun kaupunginkirjastolle. Matka onkin kaikin puolin kohtuullinen pituuden ollessa noin yksi kymmenesosa maratonin pituudesta. Matkan voi taittaa vapaasti omaan tahtiin. Reitin varrella on myös informatiivisia pysäkkejä, joten maratoniin kannattaa varata vähintään kohtuullisesti aikaa.

Sunnuntaina 25.9. Kahvila Laiturilla järjestetään tavaranvaihtotori, jonne voi tuoda käyttökelpoista tavaraa vaihdettavaksi ja tulla tekemään tarpeellisia löytöjä.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.  Teemaviikon tapahtumat järjestetään kulttuurikahvila Laiturilla osoitteessa Itäranta 10, Joensuu.

Jakamisen teemaviikon järjestävät Ilmastotorilta eväitä vähähiilisyyteen -hanke, Kulttuurikahvila Laituri, Ekoimpulssi, Kohtuus vaarassa -liike ja jakamistalouden aktiivit.
Ilmastotorin ajankohtaista sivu: http://www.joensuu.fi/ilmastotorin-ajankohtaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti