tiistai 11. heinäkuuta 2017

Kesäurheilua: yöjuoksua ja syrjähyppelyä

Eilen illalla kesäinen Kolvananuuro otti vastaan viisi luonnonystävää laskevan auringon säteitä heidän matkaevääkseen lähetellen:


Missään vaiheessa retkeämme ei kuitenkaan tullut vielä pimeää. Vihreä hämäryys pehmensi louhikkoisen maaston yöatmosfääriä ja teki taas omia taikojaan: askel askeleelta, kivi kiveltä mieli keventyi ja sihteerikön sielunsisuksista alkoi kummuta jopa kaikenlaisia sulosävelmiä. Kesäyön unelmaa, Yönkuningattaren aariaa sun muuta. Onneksi hän harppoi sen verran muita edellä, että yöhön leijuva kuulas sopraano hiipui jonnekin kotkansiipien suojaan ennen kuin se tavoitti muut yökulkijat. Linnut olivatkin jo melko lailla hiljaisia. Lienevätkö olleet kauhuissaan?

 

Tähtiä ei vielä näkynyt öisellä taivaalla - polulle niitä sen sijaan oli tipahdellut sinne tänne:


Kolvananuuron maasto haastaa kulkijansa. Louhikkotaipaleen jälkeen kiivetään korkealle ja jyrkästi. Matkan vaivat palkitaan kuitenkin ruhtinaallisesti - viimeistään kun huomataan, että on ylletty korkeammalle kuin korkeat puut latvoineen:

 
 

Kuusessa on pahannäköinen patti - voi kuusiparkaa:


Suovillalla on kyllä ihmeellinen kyky pehmentää rujokin maisema:


Keskiyön vaiheilla, enimmässä hämärässä, istuttiin sitten laittamaan ja ottamaan perinteiset. Jostain merkillisestä syystä kuva nuotiosta ja kahvipannusta ei kuitenkaan suostu siirtymään tähän tekstin oheen.

Kun lähdimme pois uuromaisemista, aurinko ja kuu alkoivat käydä keskinäistä neuvotteluaan siitä, kumpiko pääsee hallitsemaan heräävää aamutaivasta. 

 

Siinäpä tuokiokuvia yöjuoksultamme. Entäpä sitten se syrjähyppyosuus? Mukanamme kulki kyllä eräs hyvin tarmokas syrjähyppijä, joka todennäköisesti taivalsi nelinkertaisen matkan meihin muihin verrattuna. Sihteerikön puhelin ei jostain syystä ole suostunut taltioimaan yhtään kuvaa tästä kepeäjalkaisesta menijästä, yrityksistä huolimatta. Tällä boikotilla ei kuitenkaan liene yhteyttä siihen, että kyseinen syrjähyppijä on todistetusti nuoleskellut erästä valtionpäämiestä, jonka suosio joukossamme ei ole ollut kovin kaksinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti