tiistai 20. maaliskuuta 2018

Päivää jos toistakin: Tiedoksi


Maaliskuun 21. päivä vietetään vuosittain maailmanlaajuista YK:n Maailman metsäpäivää. Teemapäivällä halutaan korostaa metsien merkitystä maailmalle. Kuudetta kertaa järjestettävän päivän teemana on vuonna 2018 Forests and Sustainable Cities.

Metsäluonnon merkitys usein unohtuu kaupunkirakentamisen tieltä. Metsäiset alueet rakennetulla alueella auttavat kuitenkin muun muassa sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin etenkin sään ääri-ilmiöissä. Metsät tarjoavat kaupunkien asukkaille miellyttäviä virkistyskäyttömahdollisuuksia.



Eikä tässä vielä kaikki:
 

Maailman vesipäivä

World Water Day

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Samana vuonna pidettiin Rio de Janeirossa YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssi. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa ennenkaikkea vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin.

Toisaalta vesipäivä muistuttaa myös puhtaan veden tärkeydestä, josta ei välttämättä puhuta tarpeeksi usein länsimaissa. Puhdas juomavesi on jokaisen ihmisen oikeus mutta puhtaan veden yhteydessä on myös puhuttava enemmän sanitaation, viemäröinnin, hygieenisten käymälöiden ja yleisen puhtauden merkityksestä osana maailmanlaajuista kehitystä ja hyvinvointia. Kehittämällä sanitaatiota päästään tehokkaammin eroon köyhyydestä, sairauksista ja vähennetään erityisesti lapsikuolleisuutta.

YK:n yleiskokouksen julistus, 22.12.1992, A/RES/47/193

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti