tiistai 7. elokuuta 2018

Perjantai 17.8.2018 klo 18–20 Pyydetäänkö vai otetaanko luonnolta?

Image result for koitajoki


Luento- ja keskusteluilta suomalaisten luontosuhteesta. Keskustelua alustaa tutkija, dosentti, ammattikalastaja Tero Mustonen aiheesta Koitajoen jokinuottaus ja perinnetieto. Paikka: Runonlaulajan pirtti (huom. edellisessä postauksessa oli virheellisesti Parppeinpirtti), Parppeinvaara, Parppeintie 4.

"Koitajoen erämaataloudet" -raportti on puhuttanut koko kesän Ilomantsissa ja sen kylissä. Tero Mustonen tiivistää Koitajoella säilyneen erityisen nuottauskulttuurin kulttuuriperintöä ja vesiensuojelukysymyksiä Koitajoen osalta. Millainen tulevaisuuden Koita voisi olla? 

Raportti löytyy osoitteesta: http://www.lumi.fi/sivut/wp-content/uploads/2018/05/release-koitajoki-150518.pdf ja sen tärkeänä perustana ovat Koitajoella kalastaneiden ilomantsilaisten haastattelut. 

Tilaisuudessa käydään keskustelua myös luonnosta yleisemmin, mm. suhteestamme pyhiin puihin ja eläimiin. Museonjohtaja Ulla Vartiainen avaa tilaisuuden, ja Pauliina Kainulainen ja Topi Linjama johdattelevat keskusteluun. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Sen järjestävät Kohtuus vaarassa -liike ja Ilomantsin Museosäätiö. Kimppakyydit klo 16 yliopistolta ravintola Auran edestä Yliopistokadun parkkipaikalta ja klo 16.30 Enon kunnantalolta.

Tilaisuus on osa Karhufestivaali-tapahtumaa (ks. www.karhufestivaali.fi). Karhufestivaalien ohjelma jatkuu klo 20.00 ravintola Parppeinpirtillä: Karhutulet-ilta, Suden Aika -lauluyhtye. Liput 12 €, ovelta ja ennakkoon ravintola Parppeinpirtistä.

Tiedustelut: Markku.o.aho@gmail.com, p. 0453120290.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti