sunnuntai 30. syyskuuta 2012

5004 hanhea - ja kotka!

 
Kyllä oli suurta viisautta vaihtaa syksyisen hanhienhyvästelyretkemme kohdetta: tänään Valkeasuon retkellämme näimme sellaisen määrän lintuja ja eri lajeja, ettei paremmasta väliä. Ihan vain muutamia mainitaksemme...: keltasirkku, pajusirkku, varpushaukka, harmaalokki, käpytikka, palokärki, sepelkyyhky, sinisuohaukka, talitiainen, kiuru. Ja parvittain: teeriä, tilhiä, harakoita, variksia (valtavat määrät!), naakkoja, räkättirastaita, närhiä, niittykirvisiä, peipposia, korppeja, kuikkia. Ja tietysti ylväistä ylväimpiä: kurkia, joutsenia.

Hanhien suhteen päivä oli onnistunut: 5000 valkoposkihanhea, kolme metsähanhea ja yksi ehkä-kanadanhanhi. Muita ehkä-tapauksia oli Selkien maisemissa ehkä-tunnistettu ehkä-pähkinähakki. Monen retkeläisen (joita oli muuten kahdeksan) päivän kruunasi kuitenkin useampaan otteeseen nähty merikotka. Oli se suuri!

Hanhiparvia näimme maassa ja ilmassa. Kotka taisi pitää niitä ajoittain pienessä ja meluisassa liikkeessä.


Kyllä tulee luontokuvauskurssi tarpeeseen... yllä olevissa peltokuvissa pitäisi näkyä tuhansia lepääviä ja ruokailevia hanhia ja ilmakuvissa kotkan liikkeeseen pölläyttämiä lajitovereita. 

Kotimatkalla saimme kokea jotain ekstrahyvää - vierailimme Jakokosken museokanavan kauniissa maisemissa. Ja linturetken päätteeksi meitä hemmoteltiin taas Matin mainioilla nuotiokahveilla. Kyllä kelpaa. Sääkin suosi niin, että sade, jolla ennakkoon meitä peloteltiin, sateli pääasiassa jossakin muualla kuin kohdallamme. 

Ensi syksynä uudestaan - ja tokihan keväällä käymme toivottamassa uudestaan tervetulleiksi nyt pois muuttavat. 


Kiitos tästä päivästä! Muistakaa torstain kokous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti