keskiviikko 20. elokuuta 2014

Tietoa koulutuksesta


Nyt kun ainakin kaivostoiminnan vesistöpäästöjen seuranta on yhä enemmän jäämässä kansalaisten kontolle, niin päteviä näytteenottajia tarvitaan yhä enempi. Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiiri järjestää siksi pätevien näytteenottajien koulutustilaisuuden Joensuussa Ilosaarella 13.9.  10.00 - 16.00. Ilosaarella on Joensuun Pop-muusikoiden Kerubi-ravintola, josta saa kohtuuhinnalla syötävää yms. Jos keli on huono, niin ravintolasta saadaan tarvittaessa lämmintä sisätilaa käyttöömme.
Tilaisuudessa on kouluttajana FT, Itä-Suomen yliopiston dosentti Heikki Simola, joka on toiminut myös viranomaisten hyväksymien (akkreditoitujen) vesinäytteenottajien kouluttajana. Hän myös esittelee yliopistolta tarvittaessa lainaksi saatavia mittalaitteita. Jokainen koulutukseen tulija saa myös tilaisuudessa oman vesinäytteiden ottoon kelpoisen välineen.
Tilaisuudesta voidaan myös tarpeen mukaan tehdä näytteenottoretkiä lähiseudun ongelmapaikkoihin, esim. Hammaslahden entiselle kaivokselle. Koulutus maksaa 20€, jolla kustannetaan koulutuksesta aiheutuvia kuluja (mm. näytteiden analysointia ja matkakuluja). Ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä 5.9. mennessä minulle osoitteeseen: tuomo@tormunet.fi.  Samalla kannattaa ilmoittaa myös halu ruokailuun ja mahdolliset syömisrajoitteet, niin hoidan asian ravintolan tietoon. Voin myös majoittaa rajallisen määrän koulutettavia, jos on tarvis. Koulutukseen voidaan ottaa noin 20 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarvittaessa koulutus järjestetään myös uudestaan, ehkä muualla Suomessa. Matkakuluihin voi saada pyynnöstä tarvittaessa apua luonnonsuojeluliitolta. Saa soittaa ja kysellä.
Koulutuksen hinta on 20€, jonka voi maksaa P-K:n luonnonsuojelupiirin tilille FI 0210403000342927

Tuomo Tormulainen

P-K:n luonnonsuojelupiirin kaivosvastaava

043-2181200 (parhaiten aamusta 7-10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti