keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Lapsi- ja metsäasiaa


Lasten kanssa metsäretkelle 12.4.!

Suomen lasten metsäretkipäivää vietetään ensimmäistä kertaa tiistaina 12.4.2016. Uuden teemapäivän idea syntyi Helsingin yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden keskuudessa. Tavoitteena on kannustaa kaikkia aikuisia, niin perheitä kuin lasten kanssa työskenteleviä ja vapaaehtoisia viemään lapsia metsäretkille. Huolena on, että nykyisin yhä harvempi lapsi pääsee metsäretkille, jolloin lapsille ei pääse muodostumaan luontosuhdetta.

Suomen lasten metsäretkipäivän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Opiskelijat ovat jo synnyttäneet teemapäivästä nettisivuston ja Facebook -sivun, jossa jaetaan vinkkejä metsäretkeilyyn.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luonto-Liitto ovat mukana kannustamassa metsäretkille, ei vain yhtenä päivänä, vaan läpi vuoden.
Paikallisyhdistykset voivat lähteä apulaisiksi vaikkapa paikallisen päiväkodin tai koulun metsäretkipäivään. Metsäretkipäivällä voi nostaa esiin paikkakunnan tärkeän lähimetsän, jonka toivotte säilyvän virkistyskäytössä.

Lisätietoja:
- Ympäristökasvatustoimikunnan vetäjä Tarja Heikkonen, heikkonen.tarja@gmail.com, 044 989 8191
- Luonnonsuojeluliiton vieraskynäkirjoitus metsäretkipäivästä: http://blogs.helsinki.fi/metsaretkipaiva/vieraskyna/elamanpituiselle-metsaretkelle/
- Tapahtumasivu: www.facebook.com/suomenlastenmetsaretkipaiva/
- Ryhmäsivu: www.facebook.com/groups/suomenlastenmetsaretkipaiva/

Heidi Salonen
Järjestövastaava
Suomen luonnonsuojeluliitto
Itälahdenkatu 22 b A, 00210 Helsinki
p. 044 5512106
heidi.salonen@sll.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti