lauantai 15. lokakuuta 2016

Aimon ja Taimin johdolla

Tänään kävimme kuuntelemassa hiljaisuutta ja olemassa hiljaa aivan kylän liepeillä sijaitsevassa luonnonsuojelumetsässä. Hiljaista olikin: korppi silloin tällöin varoitteli astumasta alueilleen, ja välillä joutsenia jossain kauempana tuntui joku asia huolettavan oikein tosissaan (kenties ne punaliiviset miehet kivääreineen, joihin melkein törmäsimme pois lähdettäessä - metsä ei kenties enää ole aivan yhtä hiljainen). 

Kävelymme käynnistyi vanhan, jo hylätyn hirsituvan pihapiiristä - ikkunasta meille vilkutteli siihen ammoin asettunut joulutonttu, jo valkeaksi haalistuneena, kenties mökkinsä asukkaita kaipaillen:



Metsäpolkua peräkanaa (metsäkanaa?) vaelsi yhteensä 20 jalkaa ja yksi häntä:


Saimme taas asiantuntevaa sienioppia: kuusilahokka ja "sieni" (lisäksi tietenkin löytyi punaruutuhuivillinen suppilovahveroita):



Saimme oppia myös, miltä näyttää puukiipijän pönttö:

...ja miten kaunista ja heleää on syksyinen sulkasammal:

Puiden kyky rakentaa itselleen kasvualustaa on ihailtavaa - samoin kuin jäkälien sitkeä metsäilmeen kirkastamisen taito:

Ja tärkeää retkillä ovat aina - totta kai - kahveet, pullat, munkit, keksit, makkarat, banaanit ja muut retkieväät... ulkona syöminen on vain niin mukavaa. Tästä samaa mieltä olivat myös tarmokas Taimi turkissomisteisine syysulstereineen:

 ...ja veikeääkin veikeämpi Aimo. Aimolla yksi korva kuuntelee taivaankaarta, toinen maankamaraa. Mikään ei mene ohi, kun on näin jokaiseen suuntaan tarkkaavainen:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti