torstai 6. huhtikuuta 2017

Kannanottoja ja retkiohjelmaa: Nyt tapahtuu taas!




Kuva: Pekka Pankakoski




Siirrä ylikulutuspäivä historiaan -haasteen tilaisuudet

Kulttuurikahvila Laiturilla

Ke 12.4.2017

Kohtuuskokoontuminen ke klo 16. Kaikki tervetulleita!

Kokouksen jälkeen:

Klo 18: Lyhyet puheenvuorot:

Mikä on maailman ylikulutuspäivä ja mikä Suomen ylikulutuspäivä? (Jouko Jokisalo). Lisätietoa:
Kohtuusliikkeiden haaste Siirrä ylikulutuspäivä historiaan (Pauliina Kainulainen). Haaste, ks.:
Miten vähentää ilmastopäästöjä ja luonnonvarojen käyttöä nopeasti? -ideointia fläpeille.

Noin klo 19:

Suonna Kononen kertoo lauluin-runoin Reino Rinteen ajatuksista, vaikkapa ”Jos luovumme kaikesta elämän turhuudesta, paluu elämään kohtuullisesti voi kyllä vielä onnistua” -hengessä (teoksen Hirmuliskojen aikaa takakantta mukaillen).

Luonto-Dj Nina (Nina Simonen)

Koko illan teemoja:

Miten vähentää ilmastopäästöjä ja luonnonvarojen käyttöä nopeasti? -ideointia fläpeille. Ideointiprossi jatkuu 26.4. ja tarkoitus on palata syntyneisiin ideoihin ja niiden edistämiseen esim. aloittein, talkoin, tekemisin tms. Keskustelua tehdyistä ehdotuksista.

Ilmais/vaihtokirppis: tuo tullessasi tarpeetonta tavaraasi kirpparille lahjoitettavaksi - saa ottaa tarpeellista mukaan, vapaaehtoinen maksu Kohtuus vaarassa 29.9.-1.10. kuluihin.


Ke 26.4.2017

Klo 18: Miten vähentää ilmastopäästöjä ja luonnonvarojen käyttöä nopeasti?

12.4.-ideoinnin tulokset valmiiksi vietynä fläpeille ja nopea jatkotyöstö

Tekn.tri Kimmo Klemolan (Lappeenranta) puheenvuoro: Miten vähentää ilmastopäästöjä ja luonnonvarojen käyttöä nopeasti?

Tausta-ajatus: On olemassa nippu sinänsä hyviäkin ohjelmia siitä, mitä tehdään vuoteen 2050 mennessä, mutta toimia ei kuitenkaan tarvittavissa määrin aloiteta jo nyt; esim. Suomen ilmastovaikutukset eivät ole nykyisessä biotalousstrategia-innossa vuoteen 2030 mennessä ainakaan vähenemässä.


SIELUNMETSÄ
Jatkoa metsäteemalle.

Elokuvaesitys ”Sielunmetsä” erityisnäytöksenä Tapiossa 20.4. klo 16.30. Ohjaaja mukana.
Sielunmetsä on moniääninen tarina ihmisistä, joista toiset etsivät metsästä mielenrauhaa ja toiset ovat taloudellisesti riippuvaisia sen hyödyntämisestä. Kokonaan metsään sijoittuva elokuva kertoo ihmisen ja metsän suhteesta tarinoissa, jotka sulassa sovussa vuoropuhelun lailla eteenpäin soljuen kuljettavat katsojaa mukanaan maisemaan, jossa aika menettää merkityksensä toisaalla puiden kaatuessa lompakon täytteeksi. Kaataako aika metsää vai onko aika kaataa metsää. Anu Kuivalaisen Sielunmetsä on sukellus vanhan metsäkansan symboliseen sielunmaisemaan, kymmenen tarinaa modernista metsästä.


VIHTARI
Teemme metsä- ja linturetken Heinäveden Vihtarin Mattilaan 12-13.5. Maatilan omistaa nykyisin Ilmari Räsäsen säätiö. Lähtö Joensuusta kimppakyydein pe 12.5. klo 18 yliopistolta, Auran edustan parkkipaikalta. Tähän mennessä ilmoittautuneita on kolmeen henkilöautoon, mutta lisää osallistujia mahtuu ja kyydit järjestyvät. Paluu lauantaina niin, että lähdemme Vihtarista puoliltapäivin. Pe-iltana teemme retken läheiselle majavalammelle, la-aamuna lähdemme auringon noustessa pidemmälle metsä- ja linturetkelle suojelumetsiin. Halutessaan voi tietenkin liikkua myös omin aikatauluin ja reitein. Mukaan on lähdössä useita linnunlauluoppaita. Haluamamme palvelut voidaan tilata, kunhan nähdään, keitä on lähdössä. Lounaan hinta on 10e, pullakahvit erikseen 6e/hlö. Aittamajoitus 25e, päätalossa 35e. Matkalle voi lähteä myös omin eväin, ja nukkuahan voi toukokuussa vaikka kuusen juurella. Ks. paikasta ja palveluista tarkemmin www.pirteapassi.fi. Ilmoittautuminen markku.o.aho@gmail.com.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti