tiistai 11. huhtikuuta 2017

Rauhan, ilmaston, porojen ja lintujen asialla!





Hei

Toimittaja Pentti Sainio alustaa ensi tiistaina Hornet-kaupoista ja suunnitellusta hävittäjähankinnasta. Kommentteja on luvassa ainakin SDP:n Jari Mäkiseltä ja Vassin Alia Dannenbergiltä, myös Vihreiltä ja Kepusta on pyydetty puhujia. Lisäksi voidaan keskustella hävittäjäkaupoista näin leikkauspolitiikan ja ilmastokriisin aikaan. 

Tilaisuus on ti 18.4. klo 18 työväentalon salissa, sisäänkäynti Yläsatamakadun puolelta. Levitä tietoa ja tule keskustelemaan!
22.5.-3.6.2017 on Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa Naton johtama 17 maan lentosotaharjoitus Arctic Challenge Exercise, johon tulee 1000 sotilasta ja suuri määrä koneita lintujen pesinnän ja poronhoidon suhteen hyvin hankalaan aikaan. Lapin Rauhanpuolustajat järjestää protestin ma 22.5. Rovaniemen lentokentän tienoolla, ja paikalle tulee väkeä Lapin lisäksi myös Norrbottenista. Mukana järjestelyissä ovat myös ainakin Luonnonsuojelupiiri ja Vasemmistonuoret. (http://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1951206/arctic-challenge-exercise-2017-lentotoimintaharjoitus-jarjestetaan-touko-kesakuussa-suomessa-norjassa-ja-ruotsissa?_101_INSTANCE_j06rL1egTPfP_languageId=fi_FI )

Joensuusta suunnitellaan tilausajoreissua paikalle siten, että lähtö on 21.5. aamulla ja paluu 22.5. yöllä. Edullinen bussi on varattu ja vähän järjestöjen tukea luvassa, joten matkan hinnaksi jää 20 e / matkalainen. Lisäksi pitää hommata itse eväänsä ja ottaa mukaan makuupussi ja mielellään retkipatja. 

Ilmoittaudu mukaan yöttömän yön rauhanomaiselle protestiretkelle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti