lauantai 5. elokuuta 2017

Kaikenlaista uutisointia

Sihteerin uutistoimisto tiedottaa ja haastaa mukaan


1. Perhosilta järjestettiin ja onnistui hyvin 15 osallistujan voimin ja innossa. Kiitos Koljosille!

2. Eno-päivässä olimme mukana pienesti perhoskuvien kera - mutta paikalla kuitenkin. Kiitos mukana olleille!

3. Markulta tuli tällainen viesti:



Jättiputken torjuntaan apua
Sain eilen puhelun Ukkolan Kattilajoelta, jossa pyydettiin apua jättiputken torjuntaan. Homma pitäisi hoitaa nopeasti, kun kasvi kohta rupeaa siementämään. Ketkä ehtisivät mukaan ensi tiistaina 8.8. klo 16? Ilmoittaudu minulle markku.o.aho@gmail.com.

4. ...ja Simolta tällainen: 

Hei,

On vain yksi keino estää jättiputken leviäminen.  Se on kasvi, minkä yhden vuoden siemensato säilyy maassa niin, että sitä riittää jopa kolmeksi vuodeksi yhden kesän jäljiltä Tehkää näin:
Kun siemenet alkavat kypsyä, katkokaa kukkatertut yhtä vaille pois ja käärikää se viimeinen muovipussiin ja sulkekaa pussi tiiviisti teipillä. Siemenet putoavat aikataulun mukaan pussiin ja pussi lasteineen tuhotaan. Yksi siementänyt terttu antaa informaation kasvin rungolle onnistuneesta toimenpiteestä ja kasvi sekä juuri kuolee.  Vanhasta kylvöstä saattaa seuraavana vuonna nousta uusia taimia ja ne  käsitellään samoin.
Niittäminen on turhaa työtä.  Kukinta muodostuu uuteen varteen alemmaksi ja jos se niitetään,  kukkia tulee aivan maan rajaan. Juuren kaivaminen onnistuu vain, jos se ei ole päässyt tunkeutumaan kivien väliin.
Toinen keino on peittää niitetty kasvusto valoa läpäisemättömällä muovilla tai pressulla. Sen voi poistaa vasta viiden vuoden kuluttua ja onnistuu vain tasamaalla, vanhalla pellolla.
Edellisellä konstilla olen hävittänyt jättiputket kolmesta eri kohteesta.
Simo Seppo


Markulle voi ilmoittautua torjuntatalkoisiin - tässä mahdollisuus oikeaan ekotekoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti