tiistai 20. toukokuuta 2014

Tapsan uutta lintutapahtuma-asiaa



Tiistaiaamuna toteutimme muutaman lintukerholaisen (Ari R:n, JuhaVeikko M:n ja Tapsa P:n sekä kirjastonhoitaja Suvi Katveksen) kanssa tiettävästi Pohjois-Karjalan ensimmäisen Lasten lintuviikkotapahtuman. Kokoonnuimme klo 9:n tuntumassa Juha Koljosen kodin pihapiiriin, mihin Juha oli suosiollisesti antanut kokoontumisluvan.  Paikalle kertyi päiväkerholaisia sekä kirjaston satutunneilla käyneitä ryhmiä, ja lapsia oli lopulta kaikkiaan nelisenkymmentä. Aikuisia eli "hoitotätejä" ja järjestäjäaikuisia oli 16. Suvi oli monistanut BL:n havaintolomakkeita ja muutakin materiaalia ryhmille havaintojen tekemistä varten. Onnekkaasti yhdessä pihapiirin pöntössä kirjosieppopariskunta oli pesintäpuuhissa, ja varsinkin niiden touhuja lapset ja aikuisetkin seurailivat innokkaasti. Lapsikorkeudelle säädetyn kaukoputken luona oli jonoksi asti halukkaita tiirailijoita. Mukavia huudahduksia kuului aika ajoin: " Nyt se lintu meni pönttöön", " Mie en nää mittään", ym. ym. Pikkukiikaritkin olivat ahkerassa käytössä, milloin oikein, milloin väärin päin. Puolisentoista tuntia siinä vierähti mukavasti. Päiväkerhojen pitäjät, "hoitotädit", toivoivat kovasti lisää tällaisia tapahtumia. Syksyksikin toivottiin jotain vastaavaa, vaikkakaan varsinaista BL-tapahtumaa ei silloin olekaan. 

Erityinen kiitos onnistuneesta tapahtumasta täytyy antaa Suville. Hän organisoi osallistujat paikalle, monisti materiaalit ja tiedotteli osallistujille - ja lupasi myös toimitella verkkolomakeilmoituksia BL:lle. Kiitos myös Juhalle ja Arille, jotka opastivat lapsia lintuasioissa ja etsivät mukavan havainnointikohteen.

Mainittakoon tämän olleen jo kymmenes vuosi, kun lasten lintuviikkoja toteutetaan Suomessa. Ensimmäisenä vuonna (2004) osallistujia oli kolme ryhmää ja yhdeksän lasta. Viime vuonna oli jo 179 ryhmää ja 2477 lasta. Toivottavasti osallistujista ainakin joku innostuu lintu- ja luontoasioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti