maanantai 30. huhtikuuta 2018

Metsävaikuttamista?


Joensuun kaupunki omistaa noin 8 700 hehtaaria metsää, jonka hoidon linjaukset päivitetään vuoden 2018 aikana. Linjauksen päivityksen jälkeen kaupungilla on uudistetut toimintaperiaatteet siitä, miten kaupungin omistamia lähi-, virkistys-, suojelu- ja talousmetsiä hoidetaan.
Joensuun kaupunki on yksi Suomen suurimmista kuntametsänomistajista. Kaupungin metsistä noin 5 000 hehtaaria on talousmetsää, 1 157 ulkoilu- ja virkistysmetsiä, 730 asuinalueiden lähimetsiä ja 510 hehtaaria suojelumetsiä.
Metsiä hakataan vuosittain noin 28 000 m³, mikä on puolet metsien vuotuisesta kasvusta. Metsien virkistysarvo kaupunkilaisille on vielä mittaamatta. Joensuulaisiin metsiin on tehty kuntopolkuja, ulkoilureittejä ja latuja useita satoja kilometrejä. Uudessa linjauksessa halutaan nostaa vapaa-aikaan liittyvä toiminta entistä suurempaan rooliin.

Kaupunkilaiset voivat osallistua

Kaupunkilaiset voivat osallistua linjauksen uusimiseen: Verkkokysely on avoinna 18.4.–9.5. Kysely löytyy www.joensuu.fi→Sinäkin olet metsänomista.
Kyselyn voi täyttää myös Joensuun kaupungin palvelupisteillä.
Metsänhoidon linjauksen avoin työpaja pidetään tiistaina 22.5. kello 17.30–20 Joensuun kaupunginkirjaston Muikku-salissa (Koskikatu 25).
Päivitystyöhön osallistuvat lisäksi muun muassa Suomen Luonnonsuojeluliitto ja Luonnonvarakeskus.
Tutustu tämänhetkiseen linjaukseen www.joensuu.fi/metsanhoidon-linjaus ja kaupungin metsien ulkoilu- ja retkeilyalueisiin www.joensuu.fi/ulkoilujaretkeily.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti