sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

...oi jospa oisit saanut olla mukana!

Värtsilän aamutuimaan alkanut linturetkemme onnistui yli odotusten. Sää oli heleän kesäinen, maa ja ilma täynnä lintuja, oiva retkiopas, kunnon kuskit, leuhkat eväät ja seurakin mitä mainiointa! Iloinen päivä innosti paparazzi-sihteerin kuvaamaan oikein olan takaa (ja edestä), joten tässäpä kuvakavalkadia.

Tästä se lähtee, putkiaivojen aivoituksista??



  Aamuviideltä mentiin vielä utua kohti. Mutta voi sitä meteliä Värtsilän (Sääperin) lintutornin maisemissa - kaikki lintupojat panivat kyllä parastaan.


Oppaamme kertoi meille paljon ja tärkeää asiaa, mm. linnunpönttöjen sisustusvaatimuksista. Pöllöille puruja. 



Tämä torni oli vähän horjakka, mutta hyvin se jaksoi kannatella yhdeksää ornitologia... Lähistöllä avautuva vesi ja ruovikko suorastaan kuhisivat lintuja!

Tässä tullaan kultarintaa kuuntelemasta: 


Tältä kauniilta kumpareelta näimme heinätavin ja lapasorsan - ja kuulimme kaulushaikaran syvänmystistä puhaltelua:



Kolmas kohteemme olikin sitten se tuttu torni (Hopeakallio), josta ainakin sihteeri on kovasti kateellinen kaikille värtsiläläisille - joita muuten ei tänään jostain syystä näkynyt missään.


Retken kohokohtaa keskellä hienoa tornia ja upeaa kulttuurimaisemaa:




 Insinööri on niin viisas, niin viisas...


Mutta on luontoinsinöörikin - kukkivaa koivunlatvaa:


Neljäs etappimme oli nimeltään Koskenniska... jos oikein muistan - korjaa Matti, jos muistan väärin. Hieno paikka sekin, historiaa ja ikimetsää vuolaan virran maisemissa. Varsinainen löytö tämäkin.




Ja koska päivä oli niin leppoisa, oli pakko pistäytyä vielä Vekaruksen mahtavissa (ääni)maisemissa. "Tästä ei maisema parane", todettiin yksimielisesti.


Harmi, ettei valokuvaan saa vangittua Vekaruskosken mahtavaa liikevoimaa!




Ile - kuin kallio? Ja Tytti riekkuu köysisillalla:


Lintujen suhteen päivä oli myös mitä mainioin: miltei 80 lajia laskettiin, monta ihan uuttakin monelle. Sihteerihän ei juuri linnuista ymmärrä, mutta kultarinta, keltavästäräkki, pensastasku, kuhankeittäjä, härkälintu, heinätavi, lapasorsa, kaulushaikara, hemppo, rautiainen, hippiäinen, pyy... kaikki ne kuulostavat hyvältä päivähavaintosaaliilta! Asiantuntijat voinevat lisätä tähän listaan omia tärkeitä päiväsaldojaan.

Kiitos mukavasta retkestä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti