torstai 17. toukokuuta 2018

Avohakkuut historiaan! - kansalaisaloitekampanja käynnistyi tänään


 
Kampanjan tavoite on paitsi nostaa keskustelua avohakkuiden vaikutuksista metsäluonnolle, ilmastolle, vesistöille ja retkeilylle, myös saada konkreettinen muutos valtionmaiden metsätaloudessa aikaiseksi. Haluamme kansalaisaloitteen voimin lopettaa avohakkuut valtion omistamissa metsissä. 

Pitkään odotettu ja valmisteltu kampanja on viiden järjestön yhteinen - mukana ovat Suomen Luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, Luonto-liitto, BirdLife Suomi ja Natur och Miljö. 

Kampanjan aikana keräämme 17.5-17.11.2018 välisenä aikana vähintään 50 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteemme tueksi, jotta saamme sen toimitettua eduskuntaan vuonna 2019. Lisätietoja kampanjasta löytyy sivulta avohakkuuthistoriaan.fi ja Luonnonsuojeluliiton omasta yhdistysnetistä

Mitä voit tehdä?

1. Allekirjoita aloite osoitteessa kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3184

2. Seuraa ja jaa kampanjaa kanavissasi. Kampanja näkyy tänään sekä valtakunnan ja paikallistason medioissa, somessa että katukuvassa jopa 14 paikkakunnalla ympäri Suomen. Isompia kampanjatempauksia järjestetään mm. Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Facebookissa voi seurata livelähetystä, jossa järjestöjen asiantuntijat pääsevät ääneen. Muista käyttää tunnistetta #avohakkuuthistoriaan!

3. Kampanja on hyvä tapa aktivoida uusia vapaaehtoisia yhdistystoimintaan! Kaikkien mukana olevien järjestöjen yhteinen koulutuspaketti ja vapaaehtoisten keskusteluryhmä löytyy Greenwiresta, sivu avautuu tänään yleisölle tänne - lisätietoja tästä löytyy myös yhdistysnetistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti