maanantai 14. toukokuuta 2018

Kaavahuolia...

...jotka tosin tuppasivat unohtumaan, ainakin ajoittain: niin ihanassa alkukesän illassa vierailimme pienen erämaajärven maisemissa, nyt yhdeksän luonnonystävän voimin. Ihannon rantatantereista huolissaan olevat kyläläiset ottivat meidät avosylin ja vieraanvaraisina vastaan - vohvelitkin olivat leveitä kuin näkkileivät!


Tähän on joku insinööri innoissaan (vaiko ahneuksissaan) piirtänyt mökkien paikat - ei hyvä:

 


Pääsimme mielenkiintoiselle järviristeilylle mielenkiintoisella aluksella - M/S Riverillä - mielenkiintoisen ja tarinavarastoltaan rikkaan kapteenin suojeluksessa:

 


Olisihan se synti ja häpeä pilata tällaisen korpijärven arvokas henki. Järvi, jonka rannoilla ei ole mitään asutusta, ansaitsee oman rauhansa, omana itsenään ja itsensä vuoksi. Sekä sen pintaa räpeltävien lukuisten rupikonnien vuoksi, keltaliekojen varsilla lemmiskelevien sinisiipien vuoksi, Helinää kierrelleen sittisontiaisen vuoksi, rantavesissä kutevien lahnojen vuoksi...

 

Tällaisena iltana aurinkokin tuplasi itsensä:




Kiitos Ihannon väelle ystävällisyydestä, luonnon arvostamisesta ja mehevistä nuotiotarinoista. Mukavia juhannuspippaloita kyläänne - kaavasuunnitelmasta huomautamme, totta kai.

Ja keskiviikkona sitten Linnunsuon retkelle kaikki, jotka kynnelle kykenevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti