tiistai 29. toukokuuta 2018

Rattoisa iltarupeama

Urkkalammen maisemissa vietetty illansuuhetki osoittautui oikein mukavaksi Virallisen Tärkeän Kokouksen (?) luomuvaihtoehdoksi. Paikalla meitä oli kahdeksan kaksijalkaista ja yksi nelijalkainen, monta makkaraa ja yksi kertakäyttöinen grilli. Ennen Varsinaisia Tärkeitä Kokousasioita kävimme kurkistamassa Havukkavaaran / Havukkakallion kupeeseen perustettua luonnonsuojelualuetta:

 
 

Resuiset puut siivilöivät ja pehmensivät kirkasta auringonpaahdetta, ja tässä puroisen suon ja jylhän kallioseinämän välisessä metsälämpäreessä asuu selvästi pieniä kantopeikkosia. Missäs sen suojaisempaa kuin korpikuusen kannon alla...:


Pikkuruisen metsärämpimisen jälkeen istuimme kokousta Urkkalammen nuotiopaikalla. Lyötiin lukkoon kesän tapahtumia ja vastuita, ja sen jälkeen päästiin taas asiaan: makkaroiden maisteluun. Metsäpalovaroituksen vuoksi emme uskaltaneet sytyttää nuotiota, mutta hätä (ja Helinä) keinot keksii: jostain oli jäänyt talteen ja sittemmin löytynyt maailman ensimmäinen kipinätön kertakäyttögrilli, jonka ansiosta emme jääneet ilman varsinaista kesäillan kohokohtaa:


Ihan selväksi meille ei tullut, olimmeko Enossa vai Kontiolahdella. Oli miten oli, Urkkalampi on kaunis ja siisti kokoontumispaikka keskellä ei-mitään ja silti miltei kylän kupeessa:

 

Seuraava tempauksemme onkin sitten 15.6. kesäillan retki Ihantoon. Lähtöajankohdasta viestitellään myöhemmin, tarkkailkaa ilmoittelua! Kesä kypsyy kohisten, mesimarja kukkii toukokuussa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti